Julie Beerepoot tekent

Maak kennis met Julie Beerepoot

Ik ben Julie Beerepoot eigenaar van Just Julie.

Ik maak visuele verslagen live, middels audio bestanden en notulen. Ik luister, vat samen, bedenk beeld en teken dat op papier. Verder maak ik illustraties / banners voor websites, infographics en praatplaten.

Daarnaast ben ik een Urban Sketcher.

Wanneer ben je begonnen met wat je nu doet en waarom?

Een lang verhaal wat ik zal proberen samen te vatten in een niet zo lang verhaal 😉: Van huis uit kreeg ik mee: “doe een opleiding en zoek een baan waarmee je later je brood goed kan verdienen. Daarnaast kun je kijken wat je nog meer zou willen.”
Omdat ik geen nummer in de banken wilde zijn (zo voelde dat) koos ik voor de hogere hotelschool in plaats van de universiteit. Een opleiding waar je je kennis in de praktijk kon inzetten. Heel resultaat gericht werken, projectmatig. Vanuit de hotelschool vertrok ik naar Boston (USA) om daar anderhalf jaar stage te lopen. Daar was ik zowel op kantoor te vinden als op de vloer. Heel fijn werken vond ik dat. Eenmaal terug in Nederland vond ik een baan als banquet-supervisor in een hotel in Amsterdam.

Na een paar jaar wilde ik een baan waarbij ik vrij was wanneer anderen ook vrij waren. Na wat omzwervingen kwam ik in de financiĂ«le dienstverlening terecht. Dat was wel wennen, geen direct resultaat, andere mentaliteit, veel meer politiek spel. Hier kon ik mijn analytische en cijfermatige kwaliteiten goed kwijt en dat was prima. Maar toch miste ik iets, benijdde anderen die volledig op een plek zaten en maar bleven groeien. Ik had leuke collega’ s en daarom is het ook zo lang goed gegaan.Na een grote reorganisatie 2014 kreeg ik een burn-out.

Toen ik na 9 maanden terug kwam startte een pilot voor workshops zakelijk tekenen, oftewel tekenen tijdens je werk. Ik heb me direct aangemeld en op dat moment veranderde alles. Een lichtje ging branden, ik werd wakker, kreeg energie en wilde meer! Kort daarna werd ik gevraagd voor het Visual Thinking Guilt binnen de Bank waar ik destijds werkte. We spoorden collega’ s aan om te tekenen, tekenden tijdens bijeenkomsten en inspireerden elkaar.

In 2016 was er een nieuwe reorganisatie en ging het wederom niet goed. Ik hikte tegen een tweede burn-out aan. Een teken dat ik echt wat anders moest gaan doen. Ik werd niet geplaatst en dat is maar goed ook achteraf, anders weet ik niet of ik deze stap had gezet. Eind 2016 verliet ik de bank, meldde me aan voor de cursus “the artist wake up call” van Sabine Wisman en deed iets wat ik me hele leven gezegd had NOOIT te gaan doen, ik schreef me in als zzp-er bij de KvK. Ditmaal koos ik zelf wat ik wilde doen, niet wat er van me verwacht werd. Ik ben met mijn bedrijf Just Julie een weg ingeslagen waar ik zowel mijn analytische vaardigheden als mijn creatieve vaardigheden kwijt kan. Ik mag in zoveel verschillende keukens een kijkje nemen, het is nooit hetzelfde en daar leer ik zoveel van. Ik geniet er oprecht van.

Ik heb mijn plek gevonden. Het grappige is dat vele mensen ook zeggen: wanneer je over tekenen praat, gaan je ogen stralen. Dit past bij jou.

Wat gebruik je om te tekenen?

Ik gebruik mijn wacom cintiq 13hd voor het digitale werk en gebruik de app Autodesk Sketchbook. Al neig ik er wel naar om deze te gaan omruilen voor een iPad. Voor digitaal live tekenen zijn er meer apps op de iPad. Ik werk graag op papier. Ik vind het veel uitdagender en spannender. Digitaal werk is makkelijk te corrigeren en aan te passen. Op papier staat het en dan moet je er het beste van maken. Ik teken bijna niet met potlood, ik ben makkelijker geneigd tekeningen uit te gummen die eigenlijk wel goed zijn. Goede lijnen haal je niet makkelijk terug. Voor het live tekenen werk ik met neuland stiften. Ideaal, ze drukken niet door, lopen niet uit en zijn hervulbaar.

Waar zet je jouw tekeningen voor in?

Ik help mensen – wat ze zeggen of denken – te vertalen naar beeld. Ik vereenvoudig de dingen zodat iedereen het begrijpt. Helder. Aantrekkelijk. Beter te onthouden. Daar word jij blij van, en ik ook!

Wat is volgens jou de kracht van tekenen/ tekeningen?

Het is inspirerend, uitnodigend en interactief. Het is de balans tussen woord en beeld, dat ze elkaar versterken. Beelden helpen beter onthouden en woorden zetten kracht bij dat beeld. Notulen verdwenen in mappen op je computer of ergens onder een stapel papier. Deze tekeningen worden opgehangen, gebruikt in nieuwsbrieven. Er word naar gekeken en word gelezen.

Waar wil jij je in gaan ontwikkelen m.b.t. tekenen?

Op dit moment wil eerst veel tekenmeters maken, veel leren en groeien. Verder wil ik me gaan verdiepen in het faciliteren van groepen met behulp van tekenen. Mijn doel is nu zorgen dat Just Julie er staat en niet meer weg te denken is!

Waar kun je Julie Beerepoot vinden?

Op Instagram post ik al mijn werk, zowel werk als privé gerelateerd. Mijn IG naam is Justjulie.nl
Mijn website: www.justjulie.nl
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/julie-beerepoot-2146453/

22 aug 2018 | Zakelijk tekenen

Pin It on Pinterest