Hasse Cox

Ik ben een visual storyteller

Hi, ik ben Hasse Cox.

Mijn energie haal ik uit creatief bezig zijn, uit illustreren. Ik kijk vanuit verschillende perspectieven naar een boodschap en kan me goed inleven in de ander. Ik ben een Visual Storyteller. Ik filter de essentie uit jouw verhaal en kan die op een creatieve manier vangen in een illustratie.

Ik geloof dat het leven mooier wordt als we er op een speelse manier mee omgaan, als we nieuwsgierig zijn, als we meer bewust genieten. En als jij jouw boodschap op een speelse manier over kunt brengen, dan kun je anderen inspireren en laten genieten.

Ik heb niet mijn hele leven getekend. Mijn verhaal is vast heel herkenbaar. Als ik vroeger een tekening maakte hadden mijn docenten daar altijd wel iets op aan te merken. Een opmerking zal ik ook nooit vergeten: “Hasse, dat is toch geen zon?! Heb je ooit een zon gezien die zulke strepen had? Een zon verspreidt haar licht geleidelijk, zo moet je het tekenen.” Als ik die zon dan op die manier tekende, dan herkende ik er zelf echter geen zon meer in.

Op een gegeven moment had ik ook een periode dat ik heel graag wilde tekenen, maar echt niet wist wat dan (of hoe dan!). En toen is tekenen voor mij naar de achtergrond geraakt. Ik deed er niks meer mee. Na 20 jaar mijn hoofd meer te gebruiken dan mijn handen, mijn logica in plaats van mijn creativiteit, veranderde dat. Ik zag HET boek over sketchnotes. En het sprak me gelijk aan. Ik weet ook nog dat ik gelijk dacht: wow dit moeten ze bij mij op het werk ook weten! Dus heb ik gelijk een workshop in sketchnotes gegeven (zelfs al had ik er zelf nog amper ervaring in).

Dat ik me echt in Visual Storytelling ben gaan verdiepen kwam pas wat later. Toen ik merkte dat iedereen om me heen alle projectplannen helemaal zat was, dat we een half uur nodig hadden om een project uit te leggen aan anderen en dat het dan nog steeds niet helemaal duidelijk was.

Ik had gezien dat Apple een pencil uit had gebracht en dat zag er zo onwijs gaaf uit! En toen ben ik alle projecten op mijn iPad gaan illustreren. Mijn collega’s reageerden heel erg enthousiast en mensen begrepen ineens in 5 minuten wat we gingen doen! En vanaf toen was ik hooked! Ik besloot zakelijk tekenaar te worden!

Ik vind dit zo leuk om te doen en nog leuker om de reacties van anderen te zien op mijn tekeningen en illustraties. De nieuwsgierigheid van anderen te zien als ik bezig ben. En het resultaat vervolgens overal tegen te komen! Op social media, maar ook aan de muur bij een ondernemer. Hoe vet is dat! Vandaar dat ik jou hier ook bij wil helpen!

Pin It on Pinterest