Frederique Marks tekent

Maak kennis met Frederique Marks

Hoi! Ik ben Frederique Marks en ik ben dagelijks bezig met zakelijk tekenen. Lucky me 😄 Ik mag namelijk elke dag mensen blij maken! Dat doe ik door:

  • samenwerkingen te verbeteren;
  • visies op papier te krijgen;
  • hersenspinsels en complexe materie te vertalen naar begrijpelijke (visuele) taal;
  • sessies te faciliteren;
  • en events extra tof te maken door live te tekenen.

Bovendien geef ik verschillende trainingen op het gebied van zakelijk tekenen en ben ik momenteel bezig met het opzetten van een cursus digitaal tekenen.

Frederique Marks Visual Marks

Hoe ben ik hier gekomen?

Met een kleine omweg 😉. Na mijn studie Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, heb ik een aantal jaar voor verschillende organisaties gewerkt als communicatiemedewerker, projectleider en innovatieve overheidsadviseur. Ook heb ik een twee-jarig traineeship gedaan, genaamd De Toekomst van Brabant. Hierbij hadden we elke maand twee opleidingsdagen en tijdens één van deze weekendjes ging het over ‘Visual harvesting’ (oftewel, zakelijk tekenen). Toen ze me uitlegde wat dat was, stond ik versteld: dit deed ik altijd al! Maar ik had geen idee dat het een naam had. Wow, hier moest ik echt iets mee doen volgens mijn mede-trainees. En dus ging ik het steeds vaker toepassen tijdens groepsprojecten, vergaderingen en in mijn dagelijkse werkzaamheden. Al snel werd ik gevraagd om een workshop te geven en zo is het balletje gaan rollen. Eerst in de avonden en weekenden naast een fulltime baan, later gecombineerd met 3 dagen werken en inmiddels al bijna een jaar als full-time ondernemer/eigenaar van Visual Marks.

De toekomst?

Tekenen is geen doel op zich voor mij. Het moet iets toevoegen: een lach op iemands gezicht, een heldere boodschap of visie, een organisatie die anders leert kijken, denken en werken. Trajecten die wat langer duren zodat ik ook op inhoudelijk vlak stappen kan zetten vind ik het tofst. Daarom hoop ik in de toekomst mezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van coaching, organisatieontwikkeling, HR en methodieken zoals storytelling. En hoe tof als je dat dat ook nog mooi kunt combineren met het zakelijk tekenen. Liefst in samenwerking met anderen! Je mag mij en Hasse dan ook altijd benaderen voor een toffe samenwerking, toch Hasse? 😉

Nieuwsgierig?

Check www.visualmarks.nl, mail me op info@visualmarks.nl of volg me via @visual.marks op Instagram en dan hoop ik snel kennis met je te maken! Lijkt me super leuk!

12 jul 2019 | Zakelijk tekenen

Pin It on Pinterest