⫷ Coaching ⫸

Coaching is het ondersteunen van een ‘leerling’ (iemand die nieuwsgierig is) om zijn of haar potentieel te unlocken. Iemand laten ZIEN en ervaren in plaats van te vertellen.

Iedereen is genoeg, compleet, perfect vanaf de geboorte. Hoe we vorm geven aan ons leven is voor iedereen anders. Ik geloof erin dat als je leeft van je waren NATUUR en je talenten benut, je meer geniet van het leven, er meer plezier uit haalt, er meer energie van krijgt! Met andere woorden: je gaat STRALEN.

Wat zijn talenten? Voor mij is het gedrag dat van nature bij je past, gedrag dat je energie geeft, waar je blij van wordt! Als je de hele dag jouw talenten mag gebruiken zit je aan het einde van de dag nog vol energie. Talenten zijn competenties die je eigenlijk ‘als vanzelf’ doet, die je gemakkelijk afgaan en die je heel erg makkelijk aanleert.

Ik geloof er dan ook niet in dat je OVERAL goed in moet zijn. Het leven is in mijn ogen veel leuker als je jezelf focust op de dingen waar je in uitblinkt en je talenten nog meer ontwikkelt!

No one is you

That is your power

THE Talentscan

Weet jij wat jouw kwaliteiten zijn? Waar je echt goed in bent? Wat je onderscheid van anderen? En waar jouw talenten liggen?

Als ik heel eerlijk ben vond ik dat altijd onwijs lastige vragen. En dan ging ik altijd in mijn omgeving ophalen wat anderen dachten dat mijn sterke competenties zijn. Het nadeel daarvan is echter dat anderen niet altijd weten of iets van nature bij je past of dat je er goed in bent geworden omdat je het hebt aangeleerd….

Gelukkig kwam ik toen in aanraking met de talentenscan een instrument dat je onbewuste meeneemt in het proces. Met behulp van de talentenscan krijg je inzicht in gedrag dat van nature bij je past en in hoeverre jij jouw natuurlijke talenten benut!

De talentenscan is een korte scan van een kwartier en bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel maakt gebruik 8 archetypische beelden waar je een keuze uit moet maken. Het mooie hiervan is dat je die keuze moet maken op de beleving die jij hebt bij de beelden. Je kunt dit eenvoudig weg niet rationeel benaderen. Hierdoor geeft de scan direct inzicht in jouw (onbewuste) gedragsvoorkeuren en -allergieën. In het tweede onderdeel van de talentenscan moet je uit 24 competenties de 10 competenties kiezen jouw het beste omschrijven. Door deze twee onderdelen vervolgens te combineer krijg je heel mooi een spiegel voorhouden in hoeverre je jouw natuurlijke talenten herkent en in hoeverre je deze talenten hebt ontwikkeld. Tevens wordt zichtbaar tegen welke belemmeringen en valkuilen je aan kan lopen zonder dat je je hiervan ten volle bewust bent. En ELKE keer dat ik dit nu doe is het echt spot on, net magie!

Talentscan coaching Hasse Cox

Terugkoppelgesprek

Voorafgaand aan ons gesprek stuur ik je een link om de talentenscan online in te vullen. Geen zorgen, dit is geen lange vragenlijst, maar kost je maximaal een kwartier om in te vullen. Eventueel kun je ook nog aangeven of je een specifieke coachingsvraag hebt: waar wil je graag een diepgaand inzicht in, waar loop je tegenaan of waar wil je mee aan de slag?

De voordelen:

  • Je krijgt diepgaande inzichten in je natuurlijke aanleg en kwaliteiten
  • Een uur tot anderhalf uur lang bewustwording van jouw drijfveren achter je gedrag
  • Precies weten wat je energie geeft en waar je energie lekt
  • Gesprek is face-to-face online of in real life
  • Kort rapport met een samenvatting van de uitkomst van jouw Me.-scan om thuis na te lezen

Deep dive into potential

Als je jouw talenten wilt ontwikkelen begint dat altijd bij bewustwording van wat je talenten zijn. Vandaar dat ik zo fan ben van de talentenscan, omdat je het dan super snel inzichtelijk krijgt!

De tweede stap is er ook wat mee te gaan doen. En het klinkt misschien heel gek, maar daar kunnen essentiële oliën bij helpen! De oliën hebben namelijk ook een hele grote invloed op jouw mentale, emotionele en spirituele staat van zijn. Dus als jij helder hebt WAT het is dat je wilt ontwikkelen, dan is er een olie die je in dit proces kan ondersteunen!

Als je ECHT wilt LEVEN vanuit jouw ware NATUUR ga dan mee op ontdekkingstocht! Ik kan je als coach begeleiden in jouw journey naar jezelf.

Ben je benieuwd hoe dat zou werken? Dan kun je een exploration call met mij inplannen om te kijken of we een goede match zijn!

Pin It on Pinterest